lördag 30 augusti 2008

PrinsESSan är svårt skadad

Jag är upprörd, jag är ledsen, jag är chockad!

Häromdagen gick PrisESSan Almi med gammelhusse på skogspromenad. Då flög det ut en schäfer ur skogen och bara kastade sig över kopplade Almi. Hon blev chockad så hon började inte blöda på en gång så såren syntes inte. Men som tur var fick hon en tid hos herr Veterinär senare. Han blev upprörd över hur illa det var och gav Almi bedövningsmedel i omgångar men det tog inte pga chocken. Till slut fick hon en jättespruta intravenöst och då somnade hon. Tyvärr vaknade hon när någon skar i henne men matte R-M stod och viskade i lockiga örat att hon skulle få nåt gott om hon stod ut, så det gjorde hon.

Hon berättade över telefonen, (nä snälla ni jag kan inte prata i vanlig telefon vi har såklart högtalartelefoner när vi ringer varandra), att hon har slangar som sticker ut här och var och att blod och var och annat rinner ur henne. Hon tänkte skicka över en bild, men jag sa nej för då skulle jag bli så rädd och själv aldrig våga gå till herr Veterinär igen tror jag.

Undrade hur det gick att ta penicillinet och det smärtstillande. Det gick bra sa hon för hon fick det i korv. Och hennes nya vitaminer smakade som supergott godis så de längtade hon efter varje morgon sa hon.

Förutom smärtorna så tyckte hon att det var kämpigt med tratten, det var varmt när man har så långa öron.

Jag hoppas hennes mattar och hussar ger henne mycket gos och godis nu och ser till att hon får ligga mjukt och sova länge. Kanske får hon ligga i knät som hon visar här på bilden (tagen när vi sågs senast).

2 kommentarer:

Anonym sa...

Halloj !
Visst är det jättetråkigt det som hänt Almi !!! Har snart tappat räkningen på hur många av mina hundkompisar som blivit påhoppade och illa bitna i år !!
Peppar, peppar har jag klarat mej själv, men det är många gånger som min matte fått " gå emellan " för att förhindra oönskade möten från hundar som " är så snälla och bara vill leka " fast dom har raggen på ända och går på stela ben ... Inge kul alls !!
Vi får verkligen hålla tassarna för att Almi snart repar sig !!
Nosgnugg från Lizzie
PS Vad du vuxit och blivit stor förresten !! DS

PrinsESSan sa...

Hej guldgossen!
Nu har jag varit hos veterinären igen, huuuu.
Jag har fortfarande var under huden och det rinner blod och gegga ur rören, så nu har de tagit nya prover.
Till det positiva får man säga är att jag får extra godis på maten och hur mycket gos jag vill mellan sovstunderna.

Nosgnugg till både dig och Lizzie från prinsESSan Almi