måndag 11 augusti 2008

Tänk efter före!

Jag vet inte riktigt hur jag ska kunna berätta det här för det är lite skämmigt nämligen. Jag har råkat bidra till att mitt underbara trädgårdsland nu är oåtkomligt för mig. Men jag känner att jag måste dela med mig av min erfarenhet här för det kanske kan hjälpa någon annan fyrbent vän där ute att inte hamna i min situation.En av mina favoritplatser på tomten är trädgårdslandet och då speciellt morotshörnan och hallonbuskarna. Jag har lyckats montera ner två hallonbuskar och dragit upp oräkneliga små morotsembryon. Men så häromdagen höll mattarna på och mätte och stod i där vid landet så jag kilade dit och tog krafttag med den sista hallonbusken. Bästa metoden för att verkligen få bort hela hallonbusen är att ta ett stadigt bett om stammen och sedan snurra dig själv runt runt så att segisen verkligen går av och helst av allt dras upp med rötter och allt – bara ett tips!
Så småningom släpade mattarna fram brädor och en kartong spikar och satte igång med ett väldigt hamrande. Själv högg jag i och flyttade brädor åt dem, ett tungt och viktigt jobb.
Blev helt slut så jag måste ta en lekpaus mitt i arbetet. Det är väl så att vi valpar har rätt till rejäla lekpauser under så hårt arbete?

Efter ihärdigt spikande av bärdor och grönt hönsnät var vi klara. Först då insåg jag vad som hade hänt, men vid det laget var det för sent att sätta stopp. Vad jag i egen hög person hade bidragit till var en oforcerbar inhägnad av mitt älskade land. Jag var så besatt av hamrandet och bärandet av brädor att jag inte hade tänkt på vad det hela skulle leda till. Nu har jag så smått börjat gräva utifrån men har inte lyckats komma in i landet ännu.

Låt detta bli en varning mina fyrbenta vänner. Tänk er för INNAN ni kastar er in i ett projekt hur spännande det än ser ut!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Som vanligt jätteroligt att läsa, känns som om man är med! Extra roligt för mig som är allergisk att få en bild av livet med en valp. Han är fruktansvärt söt så det förstår man ju att många vill stoppa er o gulla! Jag kan inte det där med ID utan fortsätter att vara anonym. Hälsn Susanne

Anna sa...

Hej!

Nu var det ett tag sen jag var här och tittade och läste.

Så många fina bilder på en mycket charmig och söt valp! *ler*

Och vilka härliga berättelser sett ur en liten hundvalps perspektiv! :-)

Kram
Anna

Kakan sa...

Susanne!
Du kan välja Namn/URL och bara fylla i ditt namn där utan URL, det går bra.
Kul att du gillar att läsa om honom. Ja, han är söt men han har fruktansvärda sylar till tänder så ibland kan det vara bra att vara allergisk ;-)