onsdag 8 juni 2011

FULLCERTAD

Vi hade strategiskt nog åkt ner till Kakans bror i Linköping direkt efter utställningen på Mälarö i lördags så att vi på söndagen inte behövde åka så långt till SKK-utställningen i Norrköping.Jag ställde upp i öppen klass som vanligt. Domare för dagen var irländskan Colette Muldoon. Här undersöker hon mig och bestämmer sig för att jag får Excellent. Jag vinner även klassen och blir den enda som får CK och går vidare.


Får tävla mot unghunden och veteranen som var de andra som fått CK. Jag vinner och får därmed mitt tredje och sista CERT. Jippiii jag är FULLCERTAD, allt man behöver i utställningsväg för att bli SVENSK UTSTÄLLNINGSCHAMPION. Eftersom jag är av brukshundsras får jag inte ut den titeln förrän jag har skaffat mig någon form av bruksmerit från t.ex. spår, sök eller IPO.

Väntar tills alla snygga tjejer har vänstervarvat och domaren valt ut den snyggaste. Då får jag tävla mot henne och vinner BIR. Oj oj vilken snygg dag jag hade. BIM blev förresten vackra Gatefields sunshine gift.

Här kommer några bilder på mig och mina priser. CK rosetten fick man köpa om man ville och det ville vi förstås en sådan här dag.


Kakan hade dagen till ära inhandlat en helt ny stass. Skorna och kopplet inhandlades på Crufts i år.

CK, CERT, BIM, Pokal.

Eftersom jag blev BIR gick jag vidare och fick tävla i Grupp-1-finalen. En lång väntan på den blev det då vi var klara redan vid 11-tiden och finalen inte var förrän kl. 15. Förderv tiden med att kila över till sheltie-ringen och hälsa på min lilla kompis Lycka som var där och ställde ut. Här kikar jag på lilla Lycka.

Här står jag äntligen i förringen i väntan på att domare Åke Cronander ska ta sig en titt på mig så att han vet hur han ska döma inne i finalringen sedan. Jag blev inte placerad, inte så konstigt med tanke på att det finns 26 raser i grupp 1. Hunden ni ser längst till vänster vann och hunden längst till höger kom fyra. Jag skötte mig exemplariskt i stora ringen fast jag var supertrött. Var alldeles tyst och höll fram öronen hela tiden så fort domaren tittade åt vårt håll.

Här är vinnarna i grupp 1. De blev placerade som etta, fyra, trea och så sheltien som tvåa.

Jag var verkligen helt slut när jag kom tillbaka till Linköping. Slängde mig ner innanför dörren för att vila.

Min kritik löd såhär: ”Lovely head proportions. Good earset. Nice coat. Good markings. Correct bone. Tight feet. Alert. Nice topline. Nice tail”.

1 kommentarer:

Essingarna med flock sa...

GRATTIS, GRATTIS, GRATTIS

Vilken snygging du är.

Kramar från ESSingarna