söndag 6 juni 2010

SCK på Mälaröarna

I lördags var jag på Mälaröarna på utställning som Svenska collieklubbens Östra lokalområde hade ordnat så fint. I år hade de beställt sol, det tackar vi särskilt för eftersom de förra året hade beställt en massa ruskigt regn. Längst till vänster har vi byggt upp mitt utställningshus som är orange.


Började dagen med att gå och spana in de tjusiga rosetterna. Den där längst upp till vänster kom jag fram till att jag nog skulle passa rätt bra i, i alla fall om jag kombinerade den med en sån där blå/gul. Förra året gick det ju riktigt bra här då fick jag mitt första CK och vann Juniorklassen och sedan blev jag även Bästa Junior då jag vann över juniortiken, tyvärr var det inga pokaler eller rosetter till Bästa Junior förra året som det var i år. Pappa blev BIS och fick sitt tredje CERT då.


Jag satsade ordentligt på att vara snygg och riktigt glad i ringen. Här har matte ställt upp mig och domaren håller som bäst på att skriva om hur snygg jag är.


Tyvärr måste det ha blivit något slags missförstånd för jag fick inte en endaste rosett. Felet var att jag visade alldeles för tydligt hur glad jag var, speciellt så hade jag visat det med svansen och det gillades då rakt inte av domare Ingrid Hein från Estland. En hel massa andra hade också varit på tok för glada idag och skyfflades raskt ut ur ringen av Fru Domare. Kände mig deppig ett tag och låg och surade i skuggan av mitt tält men ganska snart piggnade jag till igen när jag fick se tjejerna börja svänga sina lurviga i olika klasser. Matte däremot verkade ganska knäckt och bestämde sig för att jag bara ska få vänstervarva de utställningar som är bokade denna sommar men att jag sedan ska få stanna hemma. Det tycker jag är lite tråkigt för jag vill ju gärna komma iväg och få träffa lite snygga tjejer. Matte blev dock lite gladare när en tjej som var där från Tjeckien med sin championhane (BHKL 2) kom och ville ta porträttbilder av mig för jag hade så enormt vackert huvud och vackra färger där sa hon.


Här är de två långhåren som Fru Domare tyckte var snyggast. Till vänster ser vi BIM Angeleye’s A Silver Snow Cloud “Cosmo” och till höger BIR Steadwyn Most Ravishing "Moa". De var verkligen supervackra. Cosmo slog mig på min första officiella utställning, han har verkligen ett fantastiskt steg den killen.


Till slut blev det dags att dela ut den där jättestora rosetten som lilla jag hade siktat in mig på. Det blev Steadwyn Most Ravishing som tog hem den röda BIS 1 rosetten medan den blå BIS 2 rosetten tilldelades korthårstiken Kari’Dahls Jolin Jade.Som plåster på såren köpte vi ut lite grejer för de där gratiskupongerna vi hade fått till Bromma zoomarknad. Det blev en gratis sax till tassarna och en aktivitetsboll som man lägger godis i för endast tio kronor, och så hade vi en annan kupong som gav oss Eukanubas sensitive foder på 2,6 kilo gratis. Det fodret ska jag ha som godis när vi tränar. Lite gladare blev vi av allt detta i alla fall. Nu ska vi ladda för vänstervarvande nästa helg igen då jag ska få träffa min uppfödarmatte, det längtar jag verkligen till. Ja, kanske inte just vänstervarvandet men till att krama uppfödarmatte.

1 kommentarer:

Tindrans sa...

Tindra var tyvärr tom men vi får försöka igen nästa löp! :)
Haha jaa jag såg att det var ledigt måste nästan skicka in det nu så ingen annan hinner sno det! Tack för tipset! Vi ses nästa vecka!