måndag 25 maj 2009

Mamma, Pappa, Barn

I helgen kombinerade jag vänstervarvande med släktträff. Collieklubben hade ordnat en utställning på Mälaröarna. Jag tog med båda mattarna och mötte upp uppfödarmatte och min hundfamilj. Det regnade som attan så jag satt mest inne i tältet. Vi var såååå nöjda att vi köpte det tältet. Man hade utmärkt spaningsläge därifrån.

Här sitter jag och Kakan och håller koll på lägetDe första varven plaskade uppfödarmatte runt med mig.

Uppfödarmatte visar


Vårt gracila löpande imponerade stort på Mrs Eleanor Kitchen som gav mig förstaplaceringen och på det lade till ett härligt rosa Ck. Mattarna blev alldeles till sig när vi kom med den rosa rosetten.

På första plats förstås


Rosa är min färg – Ck

Här är kritiken jag fick: ”Upstanding young male. Good coat. Nice head, good back scull + underjaw. Nice eye, sweet expression. Good neck and forequarters. Nice let down at the back. Nice length of back. Good depth of chest. Good harsh coat. Well presented.”
Eftersom uppfödarmatte skulle visa min pappa Jaeger i klassen för bästa hanhund fick även Kakan masa sig ut i regnet. Det blev pappsen som vann hela klabbet och fick CERT. Grattis pappa – nu har du tre så’na! Morfar Naglo kom femma och Skye blev fyra. Som yngsta kille lät jag gamlingarna få vinna, kände att min tid i rampljuset kommer.

Pappa får sitt CERT, morfar är femma
Kakan fick fortsätta vänstervarva med mig för jag skulle tävla mot bästa juniortiken också. Här kammade jag hem titeln Bästa Junior.

Bästa Junior


Mamma Sol tog hem en femteplats när hon tävlade mot fjorton andra tjejer.

Söta, älskade, vackra mamma!


Just när jag kände att det började bli dags för min eftermiddagslur drog Kakan in mig i ringen igen. Där fick vi fyra sobla släktingar visa upp oss i en Uppfödargrupp. Återigen konstaterades att vi var ena riktiga snyggingar. Vi blev bästa Uppfödargrupp.

Mamma Sol, morfars syster Tea, morfar Naglo och Jag


Även om jag är mäkta stolt över min rosa rosett så var nog ändå det bästa med dagen att återse familjen.

Jag med mammsen och pappsen


Måste bara få berätta att en engelsk dam (inte domaren) kom fram och tittade på mig och pratade entusiastiskt om hur förtjust hon var i mig. Hon spände ögonen i mattarna och sa att jag genast måste göras till Champion. Tur att pappa hade lärt mig engelska när jag var liten så jag kunde hänga med nu. Till slut så kom de fram till det osannolika att damen faktiskt ägt morfar Naglos mammas (Tracey) pappa! Snacka om liten värld. Hon kände igen min gamla släkting i mig. Så nu när det bara att fortsätta vänstervarva, man vill ju binte göra tanten besviken.
Jag tyckte knappt att jag hann gå och lägga mig förrän mattarna drog iväg med mig till nästa utställning på söndagen. Denna gång var det Österbybruk som gällde. Här vänstervarvade inte jag utan vi bara tittade hur det gick för alla andra.

Tar igen mig i Österbybruk

3 kommentarer:

Marie sa...

Grattis!

Anna sa...

Hej Lassie och Kakan!

Stort grattis till fina priser och fina utmärkelser och kommentarer. :-)

Roligt att få träffa hundfamiljen också. :-)

Kram Anna och Pepsi

SOL sa...

JAg var ju med. men jag säger GRATTIS i alla fall nu till dig.

Nosgnugg
Mamma Sol