måndag 21 juni 2010

Andra raser

Nu ser jag att jag tydligen ligger efter med bloggningen. Det blir lätt så när man är ligger ute på vägarna en massa helger.

Sista lektionen på Anatomikursen som Kakan har gått nu i vår fick jag tyvärr inte följa med. Hon sa att alla fick ju klämma och titta på mig förra gången jag var där och visade upp mig så den här gången ville de kika på andra raser. Jag köpte väl det då, men jag fick lite bilder på dem som blev insläppta sista gången som jag tänker dela med mig av.

Här har vi först och främst kursernas övervakare, de tuffa mopskillarna Quattro och Toddy. Två superchampions och tillika avelshanar som hänger med sin matte, kursledaren, på alla lektioner om de inte var iväg och jobbade (gjorde bebisar fattar ni väl). På sista lektionen var de med men fick vara kopplade eftersom det var så många andra vovar i rummet.


Kakan fick äran att hålla koll på Quattro. Han skötte sig bra och tog ett graciöst språng upp i en stol för att ha bättre överblick.


Ett annat charmtroll var en 1-årig Prazský krysarik tik. Hon fick sitta på bordet och till och med gå omkring i böckerna, det skulle aldrig jag få göra kan jag säga. Jädra kinkiga mattar man har.


Lilltjejen var tydligen inte så liten, utan 26 cm hög vilket var lite mer än man fick vara.Kakan blev lite småförtjust i den här lillan eftersom den hade många likheter med en ETT (English Toy Terrier) som ju Kakan fastnat för. Här kan jag i och för sig hålla med om att PK:n ser rätt söt ut.


Nästa hund som skulle visas upp och undersökas var en schäfer. Hon hade just lämnat sin första valpkull hos Försvarsmaktens hundtjänstenhet och flyttat tillbaka till sin nya fodervärd. Hon var en bruksschäfer och såg inte alls ut som en utställningsschäfer eftersom hon var avlad för att kunna jobba. Hon var av den lite ovanligare grå färgen, väldigt tjusig tyckte deltagarna. Dessutom kunde hon visa upp flera skojiga trix och fin lydnad. T.ex. så höll husse handen som en pistol och sa ”Poff”. Då kastade hon sig ner på sidan med sidan av huvudet mot marken och var död, mycket uppskattat trick att titta på.


En hundras som ingen hade sett i levande livet förut representerades av den treåriga Podenco Canarion "Galán de canera de Mouclem". Den är det enda exemplaret i Sverige. En jakthund som inte får jaga här eftersom den typen av jakt är klassad som hetsjakt här. Den jagar främst kaniner som den fångar och biter ihjäl och sedan lämnar över till sin ägare. En väldigt ståtlig hund som alla tyckte det var spännande att höra om.


Sedan var det dags för en riktig liten tuffing. En 3 månader gammal pomeranian som minsann sa till alla de stora hundarna, inklusive de tuffa mopskillarna att de skulle veta sin plats.


Så var det slut på kursen för Kakan den här terminen men till vintern har hon två nya att se fram emot.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Tack för ett fint reportage från vår anatomikurs. Måste dock säga att det rätta namnet på min Podenco Canario är Galán de canera de Mouclem =D
Houdina är min jaktpodenco som snällt fick stanna hemma till hennes stora sorg då det inte finns någon standard på jaktpodencos.

Ha en skön sommar / Eva Averin

Karin o Lassie sa...

Tack för rättningen Eva jag var lite fundersam över att han hade ett så tjejigt namn :-)

Önskar dig också en underbar sommar!