fredag 31 juli 2009

Första lägerdagen och sambon Zelma

Så var vi äntligen framme på Albackens Jakt och Fiskekamp där vi skulle vara på läger i fyra dagar. Det var helt fantastiskt att se så många andra som var av samma ras som jag, idel vackra hundar med andra ord. Och ni ska bara veta hur många sköna vackra flickor jag träffade!
En mycket charmig trefärgad tjej blev min sambo. Oj, oj, oj vad jag blev glad när jag fick träffa henne. Hon heter Zelma (Folias zkogstjärna)och kommer från Folias kennel. Här spänner jag upp mig och visar mig stor och pampig för Zelma.


Här gosar Zelma och jag. Det blev inte riktigt som jag hade tänkt mig att det ska vara mannen i huset som bestämmer för Zelma var en tuff tjej som hoppade upp och lade sig på ryggen på mig ett par gånger för att jag skulle veta min plats. Men jag antar att det är så det är, vad vi killar än tror så är det damen där hemma som bestämmer.


Redan första dagen skulle vi ha lektioner och jag fick träffa min träningsgrupp. Vi började alla med att samlas i en fin Grillkåta där mattarna till sin stora lycka fick äta tacobuffé. Det var över 50 personer som var här på lägret, det kändes alldeles lagom tyckte mattarna för det gick bra att mingla runt och prata med de flesta och lära känna folk. Det var sex olika träningsgrupper. Zelma skulle vara med i en av Spårgrupperna och jag skulle vara med i Prova På. Klockan två samlades vi i min träningsgrupp för att starta med momentet Uppletande. Vi var nio personer med hundar i min grupp och så Kakan som var medföljande till mig och matte. Kakan och matte turades om att göra olika moment med mig så jag hade liksom två mattar jag. De flesta hade varsin hund men några hade flera hundar med sig. Ulrika och Inge från Rowan Heights hade med sig Zeke och Zaga. Maj hade snygga Tova som också kom från Rowan Heights. Tova var 15 månader så hon var bara lite äldre än mig. Jag var den YNGSTA deltagande hunden på hela lägret med mina 13 ½ månader. Anette och Peder hade tre hundar med sig, Dag hade min underbara mamma Sol, Lars hade Akela som med sina åtta år var äldst i vår grupp, Jeanette från Dustless hade mamma Molly och hennes söner Jerry och Bläs med sig.
Här ser ni min grupp som står och väntar på att vi ska börja med Uppletandet.


När de andra hundarna letade fick jag och mamma Sol sitta uppbundna och vänta på vår tur. Tänk vilken lycka att jag hamnade i samma grupp som min älskade MAMMA! Flera långa dagar med mamma i närheten, jag njöt.


Här är jag ute och jobbar med mitt Uppletande. Jag fick försöka flera gånger. Var ganska splittrad och inte så intresserad av saken när jag väl hittade den. Det var mycket mer intressant att nosa efter de andra hundarnas spår och dofter. Jag bor ju alldeles ensam ute på landet så jag träffar inte andra hundar så ofta, speciellt inte såna av den här fantastiska rasen. Denna dags lite taffliga start från min sida satte verkligen inte standarden för veckan för min del för jag ryckte upp mig rejält och glänste faktiskt rejält i spår, sök och budföring minsann!


Här är en film när jag är ute på Uppletande. Vi hade en vallad ruta som var femtio gånger femtio. Ni kan se att jag tvärvänder när rutans doft tar slut.

Dagen fortsatte efter några timmars Uppletande med middag i restaurangen för mattarna och därefter en föreläsning av Lena Unger om vad Sök handlar om och hur vi skulle jobba med det dagen efter. Senare blev det grillafton vid Grillkåtan. Jag och mattarna var jättenöjda såhär långt och hade stora förväntningar på resten av dagarna.

0 kommentarer: