fredag 29 juli 2011

Collie-SM 2011 i Örebro

Kakan fick verkligen en spännande helg som började med att kompisen Jennys sheltie, en av alla mina tjejer, Sally fick Cert. Sedan vidare till Collie-SM som jag ska berätta om nu och till slut avslutades det hela med uthämtning av en collieflicka på Arlanda som kommit från England och ska bo hos uppfödarmatte.

I år ägde Collie-SM rum i Örebro på brukshundklubben där. Kakan kom iväg tack vare att hon fick åka med Jenny ner till Köping och vidare därifrån med uppfödarmatte ner till SM, snacka om fina vänner hon har!

På lördagen pågick brukstävlingarna och medlemsmöte. Efter att ha installerat sig i stugan där det bodde sex vovar var det dags att äta fin middag med de andra deltagarna. Här ligger Signe (Fancymore Guardian Angel) och vilar sig i stugan.


Kakan passade också på att köpa lotter och vann en uppsättning golfbollar, det passar ju bra när jag faktiskt bor på en golfbana.
Det var såna här fina rosetter som söndagens tävlande suktade efter.

Uppfödarmatte fick hastigt kasta sig ut i ringen med Mironik’s Cooper som saknade handler. Det gick bra för lilla grabben, han fick HP och kom fyra. Jag har träffat honom förut.

Det var en hel massa valpar, hela 25 stycken. Här ser ni Avelsklassen som vanns av hanhunden Rex (Springmist’s the Rednex) med sina valpar från Cool Lines kennel.

Supersnygga DeNiro (Fancymore Special Performance) vann öppen klass.

 Championklassen vanns av Sky (Danfrebek Design De Luxe). Tvåa Shep’s gonzales que guapo. Trea Shim’s say it again in blue light. Fyra Sammen’s blue tombe.

I klassen för bästa hanhund var det Sky som vann medan DeNiro kom tvåa. Certet gick till fyran junioren Shim’s here I come my friend.

Bästa veteran blev min snygga morfar Fancymore Double-O-Seven, Naglo.

Så var det dags för tjejerna. I unghundsklassen tävlade Rut (Fancymore Angel of Diamonds) och Charlotte (Fancymore Love Explosion).

Klassen vanns av Seabound’s Love Love Love, den tjejen har ett magiskt steg. Rut placerade sig som trea. Tvåa blev Caradhras maryland mayflower och fyra blev Craft’s easier rose.

Här står tikarna som tävlar om bästa tik medan domaren gör sitt val. Resultatet blev att veteranen Mira (Fancymore Morning Angel) vinner. Tvåa med Cert blir unghunden Brummelisa (Seabound’s Love Love Love), trea Bermark’s Olwen in Blue, fyra Mari-Mon’s Silver Sky.

Mira showade vidare och vinner över korthårsveteranen och blir BIS-veteran, SM vinnare veteran.

Kennel Fancymore vinner uppfödarklassen för långhår och blir BIS-2 uppfödarklass på SM. På bilden Åsa med DeNiro, Meta med Mira, Kakan med Cera och Annica med Naglo.

Här börjar det trilla in tjusiga rosetter.

Sky och Mira tävlar mot varandra om BIR och BIM. Det blir Mira som går segrande ur striden.

Miras rosetter och Skys rosetter.

SM-vinnare långhår vinns av Mira medan Sky kommer på andra plats, SM-2 vinnare!

Här är Skys rosett och pokal i glas som tvåa på SM för långhår.

Mira får tävla vidare om titeln Best in Show och SM-vinnare. Hon vinner över korthårscollien Siiri (Cinnaberrys Shining Star).

Domare Geddes från Ingledene kennel i England var alldeles tagen av Mira. Han kommenterade:”Best class today – absolutely gorgeous”, “A cracking almost 10 year old, born showgirl!” Lilla porslinscollien framför Mira var en present till vinnaren från The International Collie Society, den är tillverkad av Royal Crown Derby och är en brevpress.

Mira fick en hel hög med vandringspokaler och rosetter. Många priser i form av säckar med hundmat, fleecetröjor, ryggsäckar, stolar mediciner mm blev det att fylla bilen med. Sky drog ju också sitt strå till stacken vad gällde vinsthögen.

Gamla pigga damen Alice (Ässtorps Quarisma) tävlade i Rallylydnaden och placerade sig på tredje plats. Hon fick den här bamserosetten och en glaspokal.

Längst till höger är Alice. De andra är hennes samboflickor Signe med sobledottern Rut.

Collin (Ikkatorpet’s Collin) blev SM-mästare i Rallylydnad och SM-3:a i lydnaden klass 1-3. Collin är bara två år gamml. Det är Sky som är Collins pappa.

Åska, (Springmist's Hot Night Crasch) blev bästa lägre/högreklassekipage.

Veteranen Mira var fortfarande pigg och lekfull sent på kvällen efter en hel dag i uställningsringen. Hon tycktes aldrig bli trött, hon showade in i det sista i ringarna. Här sitter hon på en utstiktsplats på Kilsbergens camping och drar ut på segersötman från den härliga vinnardagen.

0 kommentarer: