måndag 11 juli 2011

Erk på utställningar

I helgen drog Kakan iväg på utställning utan mig trots att det fanns collies med i alla fall första dagen. Men jag fick inte följa med för jag har redan alla mina cert…Första dagen åkte de till Alfta på en SKK-utställning. Där var det väldigt varmt så Erk (Picabo’s Soul Patrol) som de var där för att ställa ut kroknade. Han fick därför bara very good, på förra uställningen som var en specialutställning fick han dock CERT!


Kakan smög sig bort till collieringen och hann se nästan alla där. Först ut var en enda valp, en tik som heter Seabound’s star bound. Hon var fin och blev BIR-valp.

Sedan kom en kille som jag har tävlat mot. Hans pappa är amerikan så vi ser lite olika ut. Seamist ice spirit heter han och tävlade i unghundsklassen. Ett slätt excellent blev det där men han vann klassen för det var bara han med.

Väldigt få collies, bara 8 stycken anmälda. Två var killar, unghunden och så championhanen Almais Cafe Solo som blev bästa hanhund med CERT och BIR idag. Jättetrevlig gosse som Kakan fick en partstund med, ja med matte också, innan han skulle in.

Så blev det dags för tikarna. Två juniorer, en unghund och två öppna ställde upp. Här är det juniorerna. Den sobla är Golden Mist Silk And Satin som ställdes för första gången och skötte sig jättebra, hon fick ett slätt excellent. Hon är dotter till Castor som exporterats till Australien. Den trefärgade var Steadwyn Black Classic Fashion som Kakan tror fick very good.

På kvällen fick ESSingarna Almi och Erk sallad som godis, de är ena riktiga tossiga vovsingar som accepterar sallad och gurka som godis!


Andra dagen åkte de till Högbo Bruk på en SSRK-utställning med Erk. Här står Erk uppställd med alla andra i öppen klass. 

Erk innan han ska springa sista rundan med de andra 3 som gick fick excellent i öppen klass. Alla de fyra unghundarna fick very good och de var bara fyra av nio i öppen klass som fick excellent. Erk blev placerad som fjärde hane i öppen klass utan ck. Det som fick fel var att han saknade ”go” stog det i kritiken, allt annat som vinklar och steg och stomme var utmärkta. Var väl lite trött från igår kan man tro.

Halvbrorsan, samma mamma, Picabos Moonwalker, Michael fick den här dagen very good som alla andra unghundar. Igår gick det dock bättre för Michael som fick r-cert.

Erkspappa Stradom Soul Player, Viktor, blev på söndagen Bir-veteran och sedan BIS 3 i finalen. På lördagen blev han Bim-veteran.

1 kommentarer:

Anonym sa...

Hejsan!
Tycker att du kan ta bort kortet på Seamist Ice Spirit.Tycker inte att man behöver lägga ut dåliga kort på andras hundar.Han står på ett trimbord och kollar bort. Ta bort kortet! Alla andra är tagna på i ringen.