söndag 3 maj 2009

Tunnelseende

Här har man legat i och härjat runt vill jag lova. Allt från lydnadskurs och utställning till viltspår har klarats av. Jag försöker dock alltid att ta mig en lugn stund på mornarna för att hinna läsa tidningen ordentligt.

I torsdags var jag som vanligt på min allmänlydnadskurs. Den här gången hade jag med mig båda mattarna. Vi fick öva på budföring, sicksack, stanna, stanna kvar och inkallning. Dessutom började vi öva på våra valfria moment. Jag hade valt hinderhopp. Det gick jättebra, enda problemet var matte som i början envisades med att klättra över hindret ihop med mig. När hon insett att hon inte är lika smidig som jag är och bestämt sig för att springa på sidan satt allt perfekt.

Här sitter jag och en av de andra deltagarna. Hon är en söt korthårig collieflicka vid namn Maja som ursprungligen kommer från Mironik’s kennel. Det är alltid trevligt att ha något fagert att vila ögonen på när man jobbar tycker jag.


Eftersom jag och några andra missade förra lektionen, när de andra provade agility, fick vi prova att gå igenom en liten tunnel den här gången istället. De andra stod bara och fegade vid hålet och vågade aldrig gå in ens. Jag däremot jag travade på igenom flera gånger minsann. Vad gör man väl inte för att komma till de feta korvbitarna på andra sidan?

När matte var inne och lyssnade på läraren passade Kakan och jag på att titta till resten av agilitybanan. Jag blev förtjust i ett gult litet hus som jag undersökte flera gånger. Tyvärr verkade det inte som om det fanns någon utgång på andra gaveln. Någon hade satt en stor lång blå plastgrej där.

1 kommentarer:

sol sa...

Välkommen in i gänget min son.
Du har kommit på att det är inte så lätt att uppfostra människosläktet, de kan vara enormt tjuriga, men jag vet att du har all den list och envishet som behövs för att övertyga människorna i din närhet att du har alltid rätt, så ge inte upp min vän.

Nosgnugg
från morsan