onsdag 16 mars 2011

Första dagen på Crufts 2011

Jag blev lämnad på hotellet redan på onsdagskvällen för att mattarna skulle hinna iväg till flyget tidigt på torsdag morgon. De hade pallrat sig upp redan klockan tre på natten. Flygresan gick över Köpenhamn och vidare till Birmingham med SAS. De var framme vid tio lokal tid och hann med att checka in på hotellet som låg några meter från flygplatsen.
Sedan var det dags för huvudmålet med resan, att ta sig in på Crufts. Det var smått överväldigande stort med fem stora hallar och en jättearena. Här är en bild från Arenan där Kakan satt och vilade ett tag på slutet och tittade på lite olika hundaktiviteter.


Ett stort rastorg hade man byggt upp och där fanns Collieklubben representerad med en fin tik som man fick hälsa på. Fanns många informationsblad om hälsa och om gentester man kunde läsa och ta där.


Kakan är en sån där helt galen shoppingmänniska som liksom blir alldeles hög och får världens kickar när hon hamnar i sådana här shoppingmeccan. Och ja, här fanns det väldigt mycket man kunde shoppa, fullt med stånd i varenda hall. Här är några exempel.
Från USA hade några damer kommit med de här sakerna. Skor, stövlar och handväskor med olika hundraser på spännena, tyvärr ingen men collie. Ni kanske kan gissa vem som hade shoppat loss här om det hade funnits med collies på!Porslin är ju engelsmännen duktiga på så det fanns en hel del att välja på här. Spana in skylten med Collie cottage.


Två killar gjorde de här fina skulputrerna som fanns i många modeller och färgkombinationer.

Tunga väggprydnader i olika raser som de här fanns att tillgå.


Här är det mesta av resultatet från Kakans shopping. Ett par tröjor och penna, nyckelband och nummerlappshållare från det officiella Crufts utbudet. Kakan hade tittat på webbplatsen i förväg och bestämt sig för speciella tröjor i vissa färger med 120-års-märket på men i det där ståndet hade de bara rosa tröjor för tjejer och svarta och grå för killar och inga tröjor med jubileumsmärket. Väldigt märkligt att tillverka massa tröjor med inbroderat årtal på och sedan bara sälja dem över nätet.

Ett par utställningskoppel blev det också. Ett av dem var det några fransmän som sålde, det var i vitt och guld. Ett likadant fast i vitt och silver inköptes till Sky dagen efter som han använde i ringen på Crufts. Tror det kan vara turkoppel de där så jag ska nog försöka ha det där guldiga i sommar. Andra fina saker var en metallhängare med collie på. Det företaget hade massor av fina smidade saker med olika raser på.


Två par skor blev det också för Kakans del. Ett par sandaler med gummisula som kankse kan passa i utställningsringen och ett par kängor med gummi runt foten som ska passa hemma i ett slaskigt vårväder. Endast 10 pund för skorna och 25 pund för kängorna.


Den shoppinggrej som jag gillade bäst var en dubbelsydd bädd. När Kakan lade ut den på golvet för att fota den kastade jag mig genast ner på den och somnade! Bara 100 pund för den fina och sköna. Dagens fynd.


Efter all shopping blir man trött i benen, då passade det bra för Kakan att sätta sig vid ESS-ringen och titta englands vackraste ESS. Listan över vinnarESSen ser ni här. Den svenskfödda killen SH CH/NORDUCH BARECHO HOLD YOUR HORSES AT PEASBLOSSOM fick reservcertet.


1 kommentarer:

Essingarna med flock sa...

Tack för bilder på ESSen.
Vi misstänker att dina mattar behöver många fotbad och mycket vila den närmaste tiden.

kramisar från ESSingarna