söndag 17 oktober 2010

Kompisen min blev BIS-1

I helgen hängde Kakan med några kompisar på rallylydnadstävling och utställning i Tullinge på Rikstens Hundsportcenter.
Först ut var rallylydnaden. Här är det Kakan som håller Bella, Vira och Saga medan matte J går rallybanan och förbereder sig.


I rallyn tävlade Kakans kompis J med sheltien Vira och kom på andra plats med hela 92 poäng. Vira har tävlat det här förut så hon är nästan proffs. Här är Vira i full gång.


Kakans kompis S med papillonen Tindra tävlade rally för första gången och de gjorde det så bra så de kom på fjärde plats och blev godkända. Tindra är annars en hejare på lydnad och tävlar för olika LP-titlar i det. Sedan var det dags att fixa till sig för utställningen. Här är det Tindra och Saga som skojat till det och satt på sig sina finaste tiaror.På utställningar kan det lätt bli långa väntetider. Tindra och nya familjemedlemmen Hazzla passar på att vila sig i form.

Det här var verkligen tjejernas dag. Tindra vann papillon-klassen och i BIS-finalen tog hon hem tredjeplatsen, BIS-3. En lyckad dag för fina Tindra. Lillsyrran Hazzla ville inte vara sämre utan hon gick och vann hela BIS-finalen för valpar. BIS-1 valp med megastor rosa rosett blev Hazzlas vinst för dagen. Hon kan gå långt den tjejen. Visst gör hon sig bra här i min rosa blogg?!


Av sheltieflickorna så var det Bella och Saga som ställdes ut. Kakan fick visa Saga och övade innan så hon visste hur en sheltie skulle ställas och mer specifikt hur just Saga skulle visas för att alla fördelar skulle synas som bäst. Saga var en prinsessa att ställa. Hon kunde verkligen det här med utställning, gjorde precis som Kakan ville och var superfokuserad. Det slutade med att Saga vann sheltieklassen med Bella som tvåa. Sedan fegade Kakan ur när det var dags för BIS-finalen och lät ägaren J ta över rodret för Saga. Här var det spännande minsann, till slut bestämde domaren sig för att det var Saga som var dagens snyggaste hund, hon tog hem BIS-1 fina Saga. Måste säga at jag är imponerad över rosetten, en sådan kan jag själv tänka mig att ha här hemma faktiskt. Rött och guld är snyggt faktiskt.


Kakan passade på att shoppa 2 fina böcker för bara 20 kr styck. Jan Fennel-boken fick min matte av Kakan för några år sedan men Kakan ville gärna ha en egen för den är bra att slå upp i. Ett halsband vann hon när hon köpte två lotter för totalt 10 kr och ett par vantar fick hon eftersom kompisen J fått två par som vinster i rallyn och utställningen.

0 kommentarer: