fredag 14 augusti 2009

Party på Gambel ween med snygga rakker*

*rakke=hund på Älvdalska

Knappt hade jag hunnit återhämta mig efter träningslägret i Albacken förrän det var dags att ge sig ut på vägarna igen. Den här gången bar det av till Liden i Älvdalen. Kändes som hemmaplan eftersom jag själv kommer från ett annat Liden, nämligen det i Sundsvall. Vi inkvarterade oss i Kakans mormors gamla stuga som ligger på Gammelvägen, eller Gambel ween som de säger där uppe.Här bodde vi.


I huset mitt emot var mattes bror och familj på semester. I hans familj ingår bl. a snygga tiken Fanny (2 ½ år) som jag aldrig hade träffat förut. Fanny hade bott hemma hos mig sa hon, men det var innan jag flyttade dit. Nu fick vi flera dagar att lära känna varandra på. Det gick jättebra för Fanny är en sån supersnäll och mjuk tjej.
Här ser ni mig och Fanny.


På kvällen var det dags för en första cruising med snygga bilar. På lördagen skulle det också cruisas. Det var 700 bilar som cruisade och 25.000 personer som tittade på då. Efter fredagscruisingen bjöds det på spelning av nåt band som hette Larz Kristerz. Tydligen populära typer de där för i alla affärer såldes det tröjor och kepsar och cd med deras namn på. Morins konditori drog sitt strå till stacken genom att sälja en speciell Larz Kristerz bakelse. Mina mattar och Fannys familj är släkt med sångaren Peter så de måste ju gå och lyssna. Jag och Fanny stannade hemma för vi tyckte inte det verkade så kul att glo på bilar. Jag hade fått nog av alla timmars bilåkande upp till stugan. Fanny och jag passade på att leka en stund, men mest vilade vi för vi hade hört att det skulle bli en lång och tuff dag nästa dag.Kakan testar MG:n inför cruisingen. Jag ville gärna sitta bredvid men hon släppte inte in mig. Hade faktiskt sett ännu coolare ut om jag hade suttit bredvid tycker jag nog, jag är ju trots allt också engelsk.


På lördagen var det fest från arla ända in på småtimmarna för mattes bror hade kalas. Jag var med och hjälpte till så gott jag kunde med förberedelserna. Här färgplanerar jag hängningen av ballongerna.


Kakan lade spår till mig och Fanny så vi skulle bli lite lugna och trötta till festen (trodde hon ja!). Först fick Fanny gå sitt, hon hade aldrig spårat förut. Det gick bra för henne, hon hade en tappt mitt i för att hon stannade och kissade men Kakan väntade lite och så hittade Fanny spåret igen och kom fram till sin boll i slutet av spåret och bjöds där på korv och lek. Jag klarade mitt spår galant trots att Fanny sprang omkring lös runt mig och försökte distrahera mig med sina goda tjejlukter. Spår är så ofantligt roligt tycker jag så jag fokuserade stenhårt.Så började gästerna droppa in och det blev många att hälsa på. Gladast blev jag när Lagotton Maja kom. Den här festen började bra, ensam kille med två snygga brudar. Vi blev kompisar och busade runt alla tre så det stod härliga till.


Jag blev faktiskt bästis med Maja, vi kompletterade varandra perfekt. Hon lärde mig att man kunde rymma långt bort till nästa gård. Det ville inte Fanny hänga med på, hon försökte förklara för mig att eftersom hon och jag var vallhundar skulle vi hålla oss nära vår flock och stanna kvar på festen. Hon var ett riktigt busigt yrväder den där Maja (och riktigt sexig också!). Ett tag blev det lite jobbigt för en rival dök upp. Inte vilken kille som helst heller utan en prisbelönt snygging som brukade åka och jaga ripa. Tack och lov stängde hans husse in honom i mitt hus så jag fick ha flickorna för mig själv resten av kvällen.Bilar tycktes stå i fokus den här helgen. Under presentöppningen öppnade festföremålet ett stort paket och fick en ganska konstig present - en dörr till en Lotus. När den kördes hem från England blev den visst skrapad mot ett staket så hela bilen skulle lackas om i en cool svart metallic innan han kunde få köra den. Hans udda klädsel på bilden är en annan present, en morgonrock som dottern just köpt på en resa i Japan.


Allt hälsande, lekande, springande, rymmande och hånglande gjorde oss törstiga, så nöden har ingen lag. Iskallt vatten fyllt med fulla ölburkar det är så det ska vara på riktiga fester tycker jag. Maja höll sig mer till ciderhinken hon.


Dagen efter festen fick jag som vallhund lida svårt. Den ena bilen efter den andra åkte iväg fylld med gäster. Hur jag än ropade efter dem så stannade de inte. Efter att Maja rymt upp till mig för att pussa mig hej då innan hon åkte hem och efter att jag pussat Fanny och skällt av hennes bil tog jag med mattarna på en avkopplande promenad ner till Nässjön. Här träffade jag mattarnas bekanta från Hamburg som har hus precis nedanför det som matte byggde. De hade skaffat sig en söt hundflicka, Kira, som jag hälsade på. Orkade inte engagera mig känslomässigt i henne för jag hade fortfarande lite ont i hjärtat efter att ha mist Fanny och Maja.
Här tittar jag ut över Nässjön.


Resten av den dagen ägnades åt att hitta sköna sovställningar. Jag brukar aldrig sova i sängar annars men den här gången gjorde jag ett undantag och ålade upp i Kakans säng som bestod av två madrasser på golvet. Alldeles perfekt för mig tyckte jag, men det tyckte inte hon som förvisade mig till en hård kall plats vid öppna spisen.


På hemresedagen tog vi en sväng upp till Blyberg och hälsade på mammas kusin och deras fina hästar och hundar. I en hundgård träffade jag två stövartjejer varav en löpte så vi fick bara hälsa med galler emellan. Gråhunden var en kille så honom bestämde jag mig för att jag inte behövde hälsa på. Hemma hos Kakans syssling mötte jag den här tjusiga lilla killen som nyligen hade flyttat dit. Han blev djup imponerad av mig när jag berättade om alla tjejer jag fått på kroken i helgen.


En till en början ganska skrämmande upplevelse var att träffa travhingsten Otto. Jag blev riktigt skraj faktiskt, men sen när Kakan gick och kliade och gosade med Otto vågade jag mig fram. Han var supersnäll och stannade lugnt kvar i hagen fast den inte hade någon el den dagen. Otto blev avundsjuk när jag berättade att vi skulle åka och shoppa på Leksandsknäcke, så jag lovade honom att jag skulle åka förbi där och köpa ut några kartonger med djurfoderknäcke åt honom nästa gång jag kom upp.


Efter en segdragen tur i bilen krävde jag stopp i Avesta vid rastplatsen Dalahästen. Steg på stela ben ur buren och började spana och ropa efter morfar Naglo, han bor nämligen där någonstans. Tyvärr hörde han mig nog inte för han kom aldrig.

5 kommentarer:

Lizzieonline sa...

Vi tog oxå vägen över " Dalahästen " hem, men jag kände inte för att sitta upp just då ;))) och vägen väster om Siljan tog vi bl a för att det var nån sån där Car Classic week i Rättvik !

Förresten viskade en fågel i mitt öra, att det var skogsdax med ESSingarna igen !!

Erkan Perkan och jag skulle egentligen ha tränat " vatten " igår, men det kom så mycket av den varan uppifrån :-((( att det fick vara .. *s* !

Nosgnugg

Annica m Fancymorecollies sa...

Hejsan!
Så nära och vi fick inget besök? Nästa gång får ni slå en pling ;)
Kram morfar Naglo & Co

Susanne sa...

Hej snygging! Jättekul att läsa om nyttigt o roligt du gjort under sommaren. Jag hoppas få höra mer från din lillmatte nästa vecka!

Anonym sa...

ja jag sager da det Lassie har bra smak, jag skulle ocksa go for beerhinken, cider ar sa javla brudigt. Fina bilder!!!!!!
ulrika

Anonym sa...

det jeg var ute etter, takk