lördag 1 augusti 2009

Fjärde och sista lägerdagen med Trimning och Budföring

Sista dagen började med att en blandad skara från alla träningsgrupperna samlades för att få lära sig av min Uppfödarmatte Meta hur man trimmar en collie för en utställning. Det duggade lite lätt i omgångar och detta väder var tydligen det perfekta utställningsvädret för då blev våra pälsar som allra vackrast och burrigast. Mattarna fick lära sig några nya smarta knep, som att man kan effilera inuti öronen.

Min mamma Sol ställde upp som visnigsobjekt under trimtimmen.


Ett annat bra knep var att ta en sax och skära igenom de värsta tovorna och sedan bara borsta ut dem med en karda. Här är det Uppfödarmatte som hjälper till att reda ut några tovor som jag skaffade mig när jag hade fästinghalsbandet. Otroligt bra knep det där med saxen för då slipper det göra ont på mig, kanon!

Efter trimtimmen anslöt vi till de andra i gruppen som inte varit med på detta och gjorde momentet Budföring. Det gillade jag för jag älskar alla människor och jag älskar att springa. Utmärkt moment för mig med andra ord. Här är en film när jag kör Budföring med matte och Anita.
Lite lydnad hann vi också med. Jag tränade på linförighet och ingångar och så tittade vi på Jeanette som visade oss hur hela programmet går till för hon hade kommit längre än oss andra.
Det var inte lätt att säga adjö till alla, speciellt inte till mina nya flickvänner Tova och Zelma. Jag har ju också alltid extremt svårt att ta adjö av Uppfödarmatte och lilla Uppfödarhusse. Här får jag en avskedskram av lilla Uppfödarhusse. Hoppas vi ses snart igen.
Det har varit ett alldeles underbart läger tycker både jag och mattarna. Vi har lärt oss massor och fått nya trevliga vänner. Kanonbra och trevliga instruktörer hade vi förmånen att få ha i min grupp. Och vilken mat, mattarna var alldeles saliga efter varje besök i restaurangen. Det enda på minussidan var huset vi bodde i, hade räknat med att få bo i Albackens fina stugor med de andra men ägaren hade hyrt ut några av stugorna till några tyskar så vi blev placerade i en privat sommarstuga. Här fanns inte rinnande vatten, toa, dusch, element, TV eller elektricitet. Vi hade lampor de två första dagarna för de drevs av solceller på huset men eftersom det var mulet kunde man inte använda lamporna sedan. Vatten fick vi en dunk till oss alla som skulle räcka i alla dagarna, det kändes inte så fräscht men vi fick inget nytt trots att vi bad om det. Hoppas klubben i alla fall slapp betala fullt pris för det här huset. Nu har jag fukteksem/svamp i tassarna för det var så fuktigt och kallt i huset så ingenting torkade och vi kunde inte använda hårtorken på mig. Kakan har klippt mig extremt noga i tassarna och baddar mig med vinäger och Klorhexidin för att döda bakterierna och torka ut så det ska nog snart vara fixat tror jag. Trots detta så tycker jag att plussidan väger över så enormt mycket och jag skulle göra om det direkt om jag fick chansen. Kanske ska jag byta lokalavdelning så jag kan komma på alla deras Albackenläger i fortsättningen också, jag kände mig så hemma där.

5 kommentarer:

ESSingarna sa...

Härligt läger du har varit på.
Visst är det underbart att jobba.
Här liggs det i för fult för matte har tydligen reviderat sina planer för Erk och börjar fundera på att tidigarelägga planerna för det första arbetande championatet.

Almi har återigen fått börja arbeta efter "sjukskrivningen". Gissa om lyckan var total när det bjöds på vattenarbete?????

Lycka till med din bruksträning.
Vilket blir det moment som du skall satsa på till hösten?

Många kramar från Almi och Erk

Lizzieonline ... sa...

Tjaba Grabben med stort G !!

Håller helt med ESSingarna om det verkar som om Du och dina mattar varit på ett juste läger !!!

Min matte påstår att jag inte behöver starta appellen förrän det kommer nåt som hon kallar " rapportspårsök " som special ;))) för det är visst så jag får träna ibland när jag ska bättra på bl a konditionen *s* !

Rapport och spår var visst grenar som matte tävlade i när hon hade som hon påstår " riktiga hundar " vad hon nu menar med det !?!?

Mej kallar hon visst bara en clown :-))) Vad säger man ???

Nosgnugg från Lizzie, som förresten ska få träffa en av dina polare i morgon !

Ja visst ja ! Matte bifogar en kram till din matte

Ulrika sa...

Tack för inlägget i min blogg och tack för senast - roligt läger, men otur för er med stugan! Måste berömma bloggen - bra skrivet, underhållande och med roligt fixade bilder! MVH Ulrika med flock / Kennel Rowan Height's

ESSingarna sa...

Rapportspårsök låter underbart. Vi anmäler oss direkt.

Kram Almi och Erk

Maj sa...

Heeej Lassie!
Det var ett tag sedan jag hörde någonting av dig. Har mailat till din matte, men svarar ej! :(


Fina bilder och inlägg, och jag tyckte också om lägret. Är det något ni kommer att börja satsa med???