söndag 7 juni 2009

Aptitretad

Allt lekande, springande och brottande sätter fart på matsuget. Jag tror väl aldrig jag har ätit så mycket som under semestern hos ESSingarna.Kanske beror det stora matintaget inte bara på lekandet utan även på att jag fick en liten smula rå köttfärs utblandad med kokande vatten och därefter utblandad med mina kulor vid varje måltid, mumsmus. Jag är ”bortskämd” med att ha ost, blodpudding, korv, köttbullar eller nåt annat på min mat, men det här sätter alla rekord. Jag behöver bara en liten gnutta köttfärs för att få i mig flera deciliter mat. Kanske inte så strategiskt av mig att nöja mig med så lite… Mest sugen är jag just nu på att smaka på en saftig rådjursstek. Lyckades spåra upp ett praktexemplar under en av Kakans och mina promenader. Tyvärr släppte inte Kakan lös mig så jag kunde fånga in Bambi, får bli en annan gång.

Almi och Erk var ena baddare på att äta må jag säga. De godkände det mesta i matväg, även slibbiga salladsblad. När Almi var klar gav hon alltid matskålen till sin matte, hade hon tur kunde hon få en extra liten tugga som tack.


Jag är glad att jag inte behövde äta i samma rum som ESSingarna för när det var matdags friserades de i olika matfrisyrer och jag klarade bara inte av att hålla skrattet i schack. Ena gången var det såna här huvor som höll fast öronen.
Andra gånger hade de sin mattes hårtofsar runt öronen. Erk såg ut som en riktig rastafari i tofsen.


Här har han precis skakat ur hårtofsen. Jag förstår att han fick ha öronen uppsatta för det slabbades och dreglades ordentligt. Notera drägelstrecken som flyger på bilden.


Och så kom äntligen den efterlängtade dagen då matte kom för att hämta oss. Jag blev så himla glad att jag bara måste krypa upp och sitta i mattes knä. Underbart att ha alla flockmedlemmar samlade igen!

1 kommentarer:

ESSingarna sa...

Mat, mat , mat det bästa i livet.
Funderar dock på att börja matvägra så att vi också får godis i maten. Men å andra sidan brukar vi få dela på det som blir kvar i salladsskålen.

Kram ESSingarna