måndag 29 september 2008

Barn och drakar

Nu har jag varit på en ännu längre resa, ända ner till mattes barnbarn. Hade föreställt mig att den här resan skulle bli en ren nöjesresa. Det första jag fick göra var dock att hugga i med trädgårdsjobb. Vi klippte nya gräsmattan och därefter hjälpte jag matte att kratta bort allt det avklippta gräset.


Det var ett hårt jobb men man vill ju hjälpa till och vara trevlig när man träffar den här delen av familjen första gången. Därför ställde jag upp som lekfarbror åt barnbarnen också. Det var ett evig spingande efter bollar och rep, som tur var slapp jag i alla fall hoppa på studsmattan med dem.


Allt gick i ett och jag fick inte många tillfällen till vila. Hann slänga mig ner i gräset som hastigast under en tur med A. Blev dock uppsliten innan jag ens hann stänga ögonen, det hade nämligen blivit dags för presentöppning.


Eftersom jag var nyligen hade flyttat hem till matte när barnbarnen fyllde år hade vi missat deras kalas. Så nu var det dags för en extra födelsedagsfest med oss. Hjälpte till att öppna några paket men ingen innehöll det jag hade hoppats på…


Ibland förstår jag mig verkligen inte på de där tvåbenta. De blev alldeles exalterade när lilla A satte på sig en drakdräkt som Kakan skaffat. De behöver väl inga fler djur, de har ju mig – och jag är dessutom på riktigt. Ja mycket ska man tydligen vara med om, jag får se det som en del av min miljöträning.


Smet iväg en stund till min medhavda sovplats eftersom jag var alldeles försvagad och trött av allt jobbande och ingen mat. Det enda jag hade fått i mig var en blandning av nytt och gammalt gräs.


De andra däremot hade tagit både kexpaus (vid datorn)…


…och tårtpaus med en Hello Kitty-tårta som Kakan hade svängt ihop. Nästan oförsvarligt att behandla en gäst som mig på det här sättet.Men så till slut tog de sitt förnuft till fånga och gav mig kycklingbitar och hela skinnet från den grillade pippin. Det satt fint det må jag säga. Då kände jag att allt var förlåtet och bestämde mig för att låta dem alla få vara del i min flock.

4 kommentarer:

Annica Nyström sa...

Hejsan!
Så roligt att läsa om Lassies alla äventyr. Passar på att tacka för gratulationerna till morfar Naglos nya titel, FINUCH! Verkligen roligt att få avsluta denna säsong i topp med CERT, CACIB, FINUCH & BIR.
Höstkramar från "gammelmormor" Annica och "moffa" Naglo

Anonym sa...

Hej Lassie

Oj vad du växer. Du blir en grann och ståtlig man.

Det är bara din gamla mor som är inne och kollar lite på dig.

Du må tro att jag är stolt över dig och dina äventyr.

Kramar
Mamma Sol

Lassie själv sa...

Hej min älskade mamma Sol! Jag har varit lite dålig på att äta sista veckorna så jag har fallit ur lite. Mattarna har börjat kalla mig Solstickan...
Jag vill helst ha köttbullar och leverpastej i min mat och jag förstår inte varför mattarna inte går med på det. De tjatar om att jag är hög o smal o skranglig och inte ska äta så mycket protein. Men jag anser att man ska äta det man tycker är gott, unna sig liksom!

Anonym sa...

Halloj !
En fågel (hund .. ) viskade i mitt öra att du debuterat i vänstervarv med den äran oxå .. *s* !
GRATTIS till debuten och BIR-et !!
Nosgnugg från mej och kram från matte !
// Lizzieonline
PS Ser fram mot at få läsa kritiken ! DS