tisdag 8 juli 2008

WDS fredag 4 juli med grupp 1

I fredags var det då dags att besöka Älvsjö och själva världsutställningen. Vi packade oss iväg i arla morgonstund då vi räknade med massor av kö, men det var bara att traska rakt in när vi kom. Det var inte speciellt trång utan det gick bra att kolla på shoppingen och vid ringarna fick vi sittplatser på bänkarna och allt.
Det var två ringar med collies, en för hanar och en för tikar. Vi satt vid hanarna men det gick hyfsat att se tikarna också. Många vackra collies hade kommit även om jag hade trott att det skulle vara fler som kommit över från England.

Det blev verkligen inte mycket shoppat, inget man var direkt sugen på och så vill vi inte köpa fler hundgrejer nu innan vi har en hund. Men vi fick matprover för valp från ProPlan och kassar därifrån, och mat från Magnusson. Från Pedigree fick Kerstin vuxenmat och Kakan fick prover för valp och vi köpte någon slags tuggpinnar som valpen kunde ha att tugga på på hemresan. Fick ett frisbee. I torsdags på Stäket köpte vi strumpor med collies på och den fina jubileumskassen med guldtryck från SCK.Inte bara prylar till hunden gick att köpa utan mycket annat med bilder av hundar fanns såklart också.Här ser vi vinnarna i öppen klass hanar. 6470 (CERT) Xtraordinarioxia di Camiano från Italien, 6469 Wakan Tanka Chevelle Of Castlecourt från Norge, 6465 Sönderby’s Kind of Magic - Linnea Johansson, 6455 Lundecock’s Impossible Dream - Eva Eriksson.Här är vinnarna i öppen klass tikar. 6567 Steadwyn Wildflower - Ejerstad, 6546 Blomlane's Touch of Beauty - Finland, 6565 Spirean's Sable Girl in the Ring - Sammens, 6559 Privat's Wedding Gift - Maria Nyman.Vinnarna i klassen juniorer tikar. 6495 Brudholmens Twilight Princess som även blev Bästa Junior – Maria Nyman. 6513 Nyitramenti X-tra Personage - Ungern, 6528 Takanja’s in the Spotlight - Norge, 6504 Fancymore Guardian Angel – Meta Carlsson / Kirsten Wretstrand.Tog en paus och såg tullen eftersom en bekant till Kerstin (chefen för hundpatrullen) skulle presentera deras arbete.

Fick sedan verkligt bra platser vid finalshowen. Dagens tema var vinter så det bjöds på luciatåg och dans kring granen, samt visning av de svenska raserna. Tyckte det flöt på bra även om det kunde varit lite mer storslaget.

På sätet framför hade denna lilla krabat (Chihuahua) lyckats ta sig in även om det var förbjudet att ha med hundar vid finalen.Här har vi då BIR-collien som är med och tävlar om att bli bäst i Grupp 1.
Collien är i mitten och har nummer 6583, Steadwyn Fashion N’passions - Ejerstad, hon fick även CACIB.Veterancollien, hanhunden 6492 Privat’s Olympic Gold från Norge.Tävlan om bästa junior. Långhårscollien är tiken 6495 Brudholmens Twilight Princess e: Danfrebek Dazed with Lust – ägare Maria Nyman.

0 kommentarer: