måndag 20 december 2010

Sky BIR på Stockholm Hundmässa 2010

I söndags var Kakan och en hel massa av mina släktingar på Stockholm Hundmässa i Älvsjö. Det var hela 52 långhår anmälda till att dömas av Sandra Wigglesworth, England. Kakan åkte med Skys matte och gick tacksamt in gratis på Skys biljett, då blev det lite extra pengar till att shoppa för. På shoppingrundan mötte hon dessa två tomtenissar.


Först ut från vårt gäng var mina halvbrorsor (samma pappa) Ferry (Fancymore Ain’t Nobody’s Business) och Lincoln (Fancymore Thief of Heart). De gick inte vidare men domaren gillade dem mycket och de fick fina kritiker. Lincolns var verkligen cert-kritik, det enda som var negativt var att han för dagen hade hög svans och det var det som stjälpte honom. Hans kritik börjar såhär ”Standing this dog looks magnificent. He took my eye when he entered the ring!” Det var sex juniorkillar och bara en av dem gick vidare så hon var extra hård mot de unga gossarna.


Här ligger Ferry i sin bur bakom min helsyster Tilly (Korad Fancymore Surprising Sunshine) som också tagit sig ända ner till Stockholm.Varken Tilly eller Signe (Fancymore Guardian Angel) gick vidare.


Av flickorna så gick däremot min unga halvsyster (Lincoln o Ferrys syster) Charlotte (Fancymore Love Explosion) vidare och blev tvåa i sin klass.

Det fick bli de stora grabbarna i gänget som fick hålla fanan högt. Min pappa Jaeger (Danfrebek Dazed With Lust) står här med Kakan och väntar på sin tur. Kakan har en skotskrutig kjol för att passa ihop med oss Skotskättade collies. Men helst skulle hon vilja ha ett par röda skotskrutiga byxor, så om någon har tips på var sådana finns så hör gärna av er!


Här står pappa och får syn på några extra läckra damer! Det är väl fördelen med utställningar att man kan knyta intressanta kontakter.


Kakans nattgäst Sky (KORAD SE UCH Danfrebek Design De Luxe) gick och knep hem bästa hane med Cacib och kvalificerade sig till Crufts, och pappa Jaeger blev andra bästa hane med Reserv-Cacib.

Uppfödargruppen bestod av Sam (Fancymore Golden Highscore) som även blev fjärde bästa hanhund, Signe, Lincoln och Charlotte. Denna klass vann detta gäng.


Sky gick och tog hem BIR-titeln och var alltså dagens vackraste collie. Och är man så vacker då får man springa i stora finalringen inför fulla läktare, champagenflaskor, rosetter och hög musik. Här springer Sky in med sin matte.


Han var jätteduktig och visade sin allra bästa sida i stora ringen men det räckte inte ända fram ändå när han tävlade mot så många andra raser.


Är man rasens snyggaste så får man bli fotograferad. Här är bilden på Sky som jag lånat från SKK:s Flickr.

0 kommentarer: