fredag 19 februari 2010

Fotvård och tassvård

Jag har haft fullt upp så jag har inte haft tid att blogga på ett tag. Kakan har opererat foten så jag har fått lov att ta hand om henne i en dryg vecka. Till att börja med försökte jag slicka på plasten och omslagen så fort jag kom åt, jag tycker man ska vara sitt naturliga jag utan massa konstiga klistergrejer eller krämer eller sprayer. Brukar alltid försöka hjälpa de stackare som har fått handkräm eller liknande på sig. Såhär såg foten ut när vi fått bort alla bandage och klisterfilmer. Blir nog bra vad det lider. Bara hon kommer igång till viltspårsäsongen är jag nöjd.


Först var hon ganska tråkig och bara låg neddrogad men sen kom hon igång och då verkade hon besatt att det här med fötter och trampdynor. Hon såg att jag verkade torr och började få en spricka i en av framdynorna och tog på sig att fixa den. Var tvungen att ha massa kladd på den som jag inte fick slicka bort. För att förhindra slickandet försågs jag med en strumpa (självklart prydd med colliemotiv). Jag hasade snällt runt i den och fick som belöning en hel och fin trampdyna.


I början kunde hon inte hänga med ut heller så vi fick hitta på grejer att göra inne. Jag fick lära mig att apportera dummiesar. Till slut började jag hämta tofflor och leksaker och allt möjligt, det är väldigt lönsamt att apportera nämligen.

Till slut släpade sig Kakan i alla fall ut på tomten. Där gömde hon dummiesar åt mig som jag fick söka efter och sedan apportera till henne. Här på bilden börjar jag få ett hyfsta grepp. Jag är duktig på att lämna över i handen nu för det övade vi massor på inne. Nästa steg är nu att vi övar mer på att jag ska ta ett fint grepp direkt när jag hämtar den.

Prinsessbollen kom till stor användning när Kakan bara kunde hålla sig på tomten. Hon och matte kastade den så jag fick springa och hämta och apportera. Det är som ni väl redan vet min absoluta favoritlek. Kasta-boll-tid kan man aldrig få för mycket av. Tycker att Kakan ska ta och investera i en riktigt snabb systemkamera så hon kan ta skarpare bilder på supersnabba mig. Spana in bilden när jag flyger fram till bollen med alla 4 tassarna ovanför snön.


Kolla timingen, perfekt grepp där på prinsessbollen, är jag inte fantastisk så säg!?!

Till slut kunde Kakan komma med på korta promenader. Jag var såååå duktig och gick snällt bredvid kryckorna fast jag hade velat gå bra mycket snabbare.

En dag tog vi oss iväg ända till Östhammar där matte hade ett ärende. Här hade jag det lite besvärligare att hålla tempo med Kakan för jag hittade flera spännande flickdofter som jag ville komma fram fort till. Här fick jag tag på kameran och försökte ta kort på vattentornet i Östhammar ur mitt låga lilla perspektiv.

Nu har jag kört hem Kakan till stan igen, det var det där jobbet som kallade igen tydligen. Typiskt, just när hon började bli ganska kul att gå promenader med igen.

2 kommentarer:

ESSingarna sa...

Du blir nog en grupp 8 pojke trotts allt. Vill du hänga med på apporteringsträning om tre veckor?

Kram ESSingarna

Anna sa...

Förstår att det var härligt att ha Kakan att pyssla om i en vecka.
Typiskt sen att hon skulle ge sig iväg när du äntligen fick med dig henne ut på promenad.

Pepsi tycker likadant varje gång jag beger mig därifrån. Hon står och hänger med både huvud och svans.

Men något som hon är glad över och även vi andra är att hon nu ska börja testa vanlig mat igen.

Pepsi och matte och husse var hos hudläkaren på Albano härom dagen som sa att Pepsi kanske inte alls är allergisk mot mat. Utan att det är Cushings sjukdom som gör att hon har sån klåda.

I alla fall ska Pepsi äta pasta och viltskav i 8 veckor. Gissa om Pepsi är glad. ;-)

Ha det så bra och hälsa till Kakan!

Kram från Anna och Pepsi