tisdag 3 november 2009

Svassat runt på stan

Nu har jag och mattarna varit runt och flängt i affärer i flera dagar. Vi började med att besöka ett höstigt Norrtälje.Här var det kul att strosa runt. Såg många vovvar och några stora båtar i hamnen på väg till Granngården.


Inne på Granngården tittade vi på täcken från Hansbo. Underligt nog hade de inte lyckats göra något täcke som passade stora ståtliga mig utan alla var pyttesmå. Rumpan hängde liksom utanför. De borde ha klarat av att göra större med tanke på att de ju gör stora hästtäcken för det mesta. Ett ponnytäcke sätter jag bara inte på mig alltså, lite känsla för stil och passform har jag faktiskt.


Nästa dag shoppade vi vidare, men denna gång flängde vi runt i halva Uppsala istället. Vi började med att besöka en stor färgaffär för Kakan hade fått för sig att hon skulle snygga till trädelarna i sin hall. Jag hasade runt bland hyllorna och kikade men hittade faktiskt inget roligt alls.
Vi drog vidare till Biltema där vi bunkrade bajspåsar till mig, tydligen är det bra pris där. Sedan blev det en hel massa stopp på olika hundaffärer. Där fanns det betydligt roligare saker att titta och smaka på. Jag boffade ut en svart stel hundrackare som satt och tryckte iförd en reflexsele. Men när jag kom närmare visade det sig att han inte alls levde utan bara var gjord av tyg. Till mitt försvar måste jag säga att han var extremt verklighetstrogen. På ett annat ställe hittade jag de här mystiska krabaterna som höll på och badade för fullt. De hoppade och skvätte och var roliga att titta på.Både här och där skulle alla tänkbara täcken dras över mitt huvud. Till slut fastnade jag ändå för ett regntäcke som jag bestämde mig för att önska mig i julklapp. För att höja oddsen för att jag får det har jag mailat till Häromi och bett dem ta med ett i min storlek till Stora Stockholm så att mattarna kan hämta ut det där. Blått har jag önskat mig, det tycker jag kontrasterar så vackert med mina bruna ögon och min guldbruna päls.

Bilden är lånad från Hurtta

Efter den där shoppingpärsen ägnade jag mig mest åt att vara soffliggare. Någon längre skogstur vågade vi oss inte på efter förra veckans bravader. Bäst att ligga lite lågt med de rundorna så de orange männen får härja fritt där ett tag till.

2 kommentarer:

ESSingarna sa...

Hej!
Är du redan klart med din julklappslista? Snyggt jobbat.
Vi klurar fortfarande över vad vi vill ha. En egen fågelvoljär står högt upp på önskelistan men matte är så motsträvig.

Kramizar från ESSingarna

Sandra sa...

Vilka jätte fina bilder på Lassie :)