torsdag 26 november 2009

Shopping och mina julkort

På vägen hem till mig svängde vi förbi Granngården så att matte kunde köpa nya Tretornstövlar. Hennes gamla hade börjat torka. För att undvika uttorkning fick man köpa silikon och smörja in nya stövlar med. Här ser det nog ut som om jag tittar på leksaker men det är den bortre korgen med grisöron som jag siktat in mig på.


Sedan skulle det springas på massa mataffärer, IKEA och andra trista ställen som inte ville släppa in håriga mig trots att jag var nybadad. Då satt jag kvar i bilen och kikade på de andra kunderna.


Tjoho vad glad jag blev när jag kom hem till mitt eget hus igen. Sprang genast iväg och hämtade fotbollen för att sedan i racerfart rusa med den i munnen ett tiotal varv runt trädgårdslandet. Tyvärr blev min Jean-Peau-doftande nytvättade lekamen både lerig och sandig.


Efter det fick tassar och mage bada hink och jag fick vackert stanna inne. Passade då på att hjälpa Kakan med de julkortsmodeller vi kommit överens om att jag ska skicka i år. Här ser ni ett smakprov på mina kommande julkort.

Här är framsidor med hundar embossade i guld och gran stämplad med svart och embossad med glitter, den andra är stämplad i guld och sedan embossad med glitter. Bakgrunden är sprayad med Minimister och Perfect Pearl guld. Blommorna har Kakan gjort, se längre ner.


Här är två modeller av insidan på grankorten. Ett med bara mig och ett med matte och mig. Det lilla ljuset är färglagt med ProMarkers.Det här liggande kortet har fått texten ”Nu är det jul igen…” stämplad runt collien och därefter embossad med glitter. Insidan på denna modell har ett hundben med rosett nere i hörnet. Det är färglagt med ProMarker.
Såhär ser alla kortens baksidor ut. Det är en biljett med en collie på. Biljetten har färgats in med Distressdynan Fired Brick och därefter sprayats med Minimister och Perfect Pearl guld.


Här har vi blomman steg för steg. Först stansar man ut blommorna i akvarellpapper. Sedan färgar man in dem med Distressdynan Fired Brick och sprayar dem med Minimister och Perfect Pearl guld. När de torkat gör man hål i mitten med t.ex. en nål. Därefter kan man ta t.ex. baksidan av en kniv och markera veck på varje blad så de lättare går att vika. Vik varje blad och sätt sedan ihop de fyra blommorna till en stor med hjälp av en brad.

2 kommentarer:

ESSingarna sa...

Hej!

Tassar in här för att säga hej.
Korten är jättefina och vi ser fram emot att träffa Kakan i helgen.

Kramizar från ESSingarna

Tårtspecialisten sa...

Du har en underbar blogg! Och vilken underbart fin hund du hade! Vi hade en grannhund (en svart collie) som hette Ronja, jag älskade henne mycket och hon var som våran egen hund. Världens snällaste. Hon är tyvärr död sedan några år tillbaka. Saknar henne... :-(

Många kramar, Tårtspecialisten :-)

Kul att du är med i tävligen förresten!