tisdag 6 oktober 2009

Tävlingsekipage utan tider

Nu har jag varit på hårdträning minsann. Min PT R-M hade lagt ett långt spår till mig för att vi skulle testa hur långt jag kommit i träningen. Det var 7-8 vinklar, några oblodade vinklar och sträckor och förbi en slaktplats och färskviltkorsningar. Det gick bra även om det var kämpigt och klurigt på vissa bitar. Vid färskvilt spårade jag ur även om jag lyckades ta mig tillbaka till mitt rätta spår själv. Kom förbi en slaktplats som jag nosade av som hastigast men inte lät mig distraheras av. R-M:s slutsats blev att jag var redo att starta i Anlagsklassen. Kakan känner sig dock fortfarande osäker på att läsa mig hur jag ser ut när jag går på färskvilt istället för det rätta viltspåret. När hon dock bestämde sig för att vi skulle tävla nu och började kolla på nätet så visade det sig att alla klubbar har stängt ner viltspårstävlingarna för säsongen. Snopet värre. Så jag vår väl träna vidare och se till att jag kommer med på ett prov till våren istället. Min läxa nu blev att Kakan ska lägga fler riktigt långa spår åt mig med bloduppehåll och fler vinklar, gärna genom områden där många bambi och vildsvin gått.

Här leker jag med skanken som låg gömd i en rishög.Efter spåret lekte jag en stund i skogen. Hittade den här fantastiska ”pinnen” som jag tvingade mattarna att kasta åt mig. Känner mig mäktig och stark när jag bär såna där bautatunga grejer.

Efter att Erk också fått jobba i skogen åkte vi hem till R-M. Där möttes jag av den fantastiska underbara Almi. Min stora kärlek!
Man kan verkligen inte tro att Almi snart fyller 7 år och varit väldigt skadad i år. Vi unga spolingar hann ju knappt med henne så som hon flög fram.

Mattarna var lite lagom skäms-rosa om kinderna när vi vände hemåt. De hade ju bara tänkt komma och gå ett spår, men det slutade med att R-M lagt två långa spår, ett till mig och ett till Erk, och sedan fick hon gå båda två med oss. Mattarna var trötta efter ett spår, men R-M gick 4 hon. Sen bjöd familjen på fika med sju sorters kakor. Dessutom åkte mattarna hemåt med varsin låda smaskig plommonmarmelad. Kakan satt och undrade hur mycket marmelad man kunde tänkas lägga på en och samma macka, eller om det inte var bäst att strunta i mackan och äta marmeladen rakt av som middag – det var nog nyttigast, frukt och allt tänkte hon. Ännu rosare blev kinderna när de fick höra att R-M:s fot som fick sig en törn när hon fick mitt spår hade gått sönder så att farbror doktorn gett henne mediciner och kryckor. Krya på dig min bästa PT!

4 kommentarer:

lizzieonline sa...

Tjaba !
Tidigare år har iaf Bassetklubben i norra Uppland kört längre med viltspår ! Kolla om det inte är så i år oxå !!

Nosgnugg från Svampinjonen Lizzie

Milo sa...

Tjingeling!
Nu har jag lagt upp hur man gör egen cardswtock på vår sida! =) Välkommen tillbaka!

Kram Milo

Anonym sa...

Tusen takk for at du vil bli med på blog candyen min!
Lykke til, klem fra kikki ♥

ESSingarna sa...

Sent skall syndaren vakna. Och syndarna det är jag och Erk eller rättaresagt matte som inte låtit oss sitta vid datorn på LÄNGE.
Det ver så roligt att du och din flock kom på besök och matte hoppas att din matte skall gilla marmeladen.
Jag blir sosa om kinderna när jag läser allt fin du skriver om mig.

Nospuss på dig Lassiegubben.

Kram från Almi alias prinsESSan