tisdag 24 mars 2009

Ingen badhund

Har jobbat hårt med att samla grenar för jag märker att mattarna tycker det är roligt när jag öser långa grenar över dem. Jag brukar alltid hitta riktigt maffiga grenar på mina dagliga skogspromenader, speciellt nu när de avverkat så mycket. Men ibland lyckas jag faktiskt slita loss hela träd om jag kämpar ordentligt. På vissa grenar har förstås vildsvinen gjort en del förarbeten. Här är några bilder på helgens fynd.


Ibland blir jag avbruten i mitt samlande på promenaderna genom att jag får sitta och titta på när mattarna gömmer kyckling eller nåt annat godis. Sen kommer de tillbaka och säger att jag får söka efter godiset. Det är en jätterolig lek tycker jag. Senast var det kyckling filéer, det är nog mitt favoritgodis tror jag.


På en av helgens promenader med Kakan gick vi på golfbanan och lekte. Jag traskade ner och undersökte ån som rinner där men den hade fått för sig att det var vår och börjat smälta isen. Så helt plötsligt när jag var på väg över till andra sidan försvann hela min bakdel. Alltså, jag är ingen badhund det kände jag direkt, i alla fall ingen vinterbadare. Tyvärr var det nu så att Kakan var på ena sidan och jag på den andra. Då sprang jag på min sida och skyndade mig att leta efter ett ställe med lite is för att ta mig tillbaka men den höll ju inte den heller så det blev ett dopp till.Isigt värre blev det i min långa päls. Notera istapparna under magen…För att få igång torkprocessen ställde jag upp mig i solen. Kakan tyckte inte det var någon speciellt bra idé för det gick så sakta, så vi gick hem och värmde oss och torkade istället. Som sagt, vinterbad kan jag inte direkt rekommendera. Ta det varligt på isiga underlag, det finns nåt blött där under!

1 kommentarer:

fancymore sa...

Hej ! Fy vad det verkade kallt i vattnet men jag ser ju att du är ingen badkruka !

Glad Påsk till er alla
Kram från gammelmatte