tisdag 13 januari 2009

På spåret

Har varit på stentuffa träningspass hos ESSingarna. Vi började med att jag fick sitta på en dyna och titta på när Almi tränade lydnad på en fotbollsplan. Just passivitet är ingen höjdare, speciellt inte med en vacker flicka i närheten.


Men till slut blev det dags för mig att kliva ut på banan till Almi. Jag kastades in i träningen och gjorde mitt bästa för att hänga med henne när hon i racerfart körde momentet budföring. Kondisen är väl inte den bästa om man säger så, måste vara all julmaten.


Hade knappt hunnit hämta andan förrän vi kördes till skogs där R-M hade förberett några blodspår till oss. Det var allra första spårningsförsöket för mig, så det pirrade lite i magen när jag fick på mig selen. Vi började med att R-M hällde massor av blod i ett kort spår som jag provade. Jag fattade direkt vad jag skulle göra, men det hade gått så många rådjur där så jag blev distraherad av ett färskvilt, men jag tilläts inte gå vidare på det. Då hittade jag själv tillbaka och återgick till mitt blodspår.
Gick också ett lite längre spår som legat ett par timmar. Det var lite svårare, främst för att jag i början måste hålla koll på var alla i min flock befann sig – man är ju i alla fall en vallhund! Men jag tog mig till målet och fick där göra ett godissök. Alla var riktigt nöjda med min insats så det lär bli fler spår för min del.
Kakan gick ett viltspår för elitklass med Almi. De klarade det galant trots en viltsvinslega och spår av färskvilt som skulle villa bort dem. Men Almi är ett proffs så hon gick klockrent hela spåret. Almi hade inte gått ett viltspår på 2 år så R-M var verkligen nöjd. Hon var till och med så nöjd att hon blev sugen på att ta ut Almi på tävlingar igen. Almi är förstås redan SVCH, men det finns ju alltid SM!


Den fysiska träningen på fotbollsplanen och hjärngympan i skogen satte punkt för träningspassen. Själv tycker jag nog att man egentligen kan räkna nästa pass, lek på tomten, som träning också, det är faktiskt väldigt krävande. Almi bjöd upp mig till lek och vi hade skoj. Ibland hade jag lite problem med att tolka hennes öronställningar. Jag tror att flax med öronen, som på bilden nedan, betyder nå’t i stil med ”kom igen killen – det svänger ju!”.

Plötsligt dök ett till ESS upp. Det visade sig vara en pigg Erk. Vi två hormonstinna killar kom riktigt bra överens. ESSen försökte skrämma mig genom att visa tänderna och vitögat, (se bilden), men jag burrade upp lejonmanen och visade mina fina huggisar och vitögat tillbaka, (se bilden), minsann.


Vi bestämde att vi ska vara bästa vänner alla tre. Så vi bildade en Kompispakt som vi kallar ”TRE-NOSAR”. Här bildar vi ”TRE-NOSAR”.


Jag hade sett fram emot att samla ”TRE-NOSAR” snart igen, men Erk har nu fått hem sin flickvän och hade inte tid att ses. Killen är inte ens 1 ½ år och de bästa tjejerna står redan i kö för att få komma och göra bebisar med honom. Som första tjej har han valt en riktig pangbrud, Astrosprings Ishtar (Trixa). Jag säger lycka till och håller tassarna för att det blir många fantastiska bebisar.

3 kommentarer:

Pluttan sa...

Hej Lassie!

Hoppas att det är bra med dig.
Hörde av min matte att du har lärt dig spåra
och att du är duktig.
Kanske du kan lära mig det när vi ses nästa gång.

Hälsningar

Snövit

ESsingarna sa...

Hej hopp!

Vi vill så gärna att vi har nästa klubbmöte med "Tre nosar".
Vi laddar med lek och träning på apellplanen. Tyvärr har matte ett helt lager med stadgeövningar på lut åt oss. Hon kastar köttbullar på oss när vi sitter stilla och då får vi inte röra en fena förrän hon kallar in oss och säger varsågod, suck.

Kramizar
ESSingarna

Anonym sa...

Vilken duktig kille du är !!! Du skulle ha sett när jag gick mina första viltspår .. *s* !

Matte påstår att jag gjorde nån slags mix av momentet förlängd budföring, fältsök och lite grann viltspår .. så jag kan ju säga att efter att jag fått min VCH - titel, så tror jag att matte har gett bort min viltspårlina, för hon tyckte inte att det var ett dugg kul att kuta som en galning i zick - zack efter mej i skogen .. :-( !

Nosgnugg från mej, som idag fått gradera upp liten klövjeväska till modell MYCKET större .. *s* !!!

// Lizzie