tisdag 25 mars 2008

Lilla Stockholm -08

I helgen gick Lilla Stockholm av stapeln i Älvsjö. Vi var förstås där och tittade. Inte så många startande och inte alltid så hög klass på ekipagen. Men vi hade en kul dag och träffade både gamla och nya bekanta.

Lyckligast blev nog Karin Skoog Baird när hennes första egna uppfödning Hazelgrove's Sweet Enchantress tog hem förstaplatsen i tikarnas junkk. Här syns hon längst fram på bild. Övriga hundars placering blev 2, 3, 4, 6, 5.Alla nya intryck på en utställning kan vara tröttande för en förstagångsbesökare. Två år gamla Eurotop Tia Maria var på sin första utställning, men tog det riktigt coolt medan hon väntade på sin tur. Kakan fick assistera när saxen skulle svepa över de sista ostyriga stråna. Matte Kerstin Linasdotter var ny på collie men veteran i hundvärlden då hon fött upp schäfer och riesen i decennier. På bilden vilar Eurotop Tia MariaFör att inte tappa mina viktiga läsare Almi, Erk och Lizzie faller jag till föga och lägger in en Springerbild. Efter vänstervarv på vänstervarv tar Elin (Rowntree Unbelievable) igen sig. Eller så passar hon på att vila innan hon ska hem till sin nya lillasyster "Extra". För första gången tycks det finnas fler hundar än hästar i den familjen. Kakan red och skötte Ingelas hästar (halvblod) Nadja, Najad och Nastassia en massa år under 80- och 90-talet. På den tiden var virvelvinden Bisse (Border collie) med överallt.Nu tillbaka till collies! Enligt domare Anne-Chatrine Edoff var Lundecock's Impossible Dream BIR och hans halvsyster (samma pappa) Newark Sound of Music BIM. En bra dag för matte Eva Eriksson med andra ord. På bilden syns BIM till vänster och BIR till höger.En annan snygging var SUCH Cordylines Mystic Marquis. Han är helmorbror till sötisen "Sol".
Lite shopping hann vi också med. En tovutredare för långhåriga, en tandskrapa och ett utställningskoppel till Collieflickan och en väst för WDS till Kakan.
Almi the dog hade lagt in en beställning på godispåsar från Royal Canin, så några sådana fick också följa med hem.

0 kommentarer: