söndag 1 april 2012

Miljöfaktorer

I dagarna kom ett Specialnummer av Colliebladet där hela numret handlade om det nya Mentalindexet. Bra att alla får all den här informationen direkt hem. Jag var med på två bilder minsann. En när jag hoppar över trädstammen i skogen och så en när jag springer med min orange dummie. Nu ska linslusen jag ta en paus från kändisskapet, var ju med på två sidor i förra numret också där Kakan berättade om vårt viltspårsträning.


Kakan är fortfarande förvirrad över de där miljöfaktorerna och deras viktning. Hon skrev ju till Projektet tidigare och frågade om min och min systers indexvärden gällande Nyfikenhet/Orädsla. Inget svar ännu men de har säkert massor av frågor att besvara. Nu kunde hon inte hålla sig så hon skrev igen och formulerade sig lite annorlunda. Nu ville hon veta vilken av miljöfaktorerna som inverkade mest. Med utgångspunkt ifrån våra MH-värden som just det indexet grundar sig på kan det vara intressant att veta följande:

- Vilken tid på året är det mest respektive minst "avdrag" på indexvärdet?

- Vid vilken ålder ökar avdraget på indexvärdet?


- Vid vilken ålder får man MINST "avdrag" på indexvärdet?

Det verkade ju som om man kunde ha påverkat mitt värde ganska mycket om man gått vid en annan ålder eller möjligen vid en annan tidpunkt på året. Frågan är vilken av faktorerna som skulle ha påverkat mest i gynnsam riktning?

När jag gick var jag 8 månader äldre än sin syster och jag gick på våren medan hon gick på sommaren.
Vi är födda 2008-05-30.
2009-08-29 gick min syster sitt MH (1 år och 3 månader gammal)
2010-04-24 gick jag mitt MH (1 år och nästan 11 månader gammal)

Av det här drar jag slutsatsen att det är bättre att gå på sommaren än på våren, MEN om åldern drar ner mer än årstiden gör så kanske det inte heller hade blivit ett bättre värde om jag hade väntat till sommaren?

Få se nu hur andra vovar ska planera sina MH, lönar det sig att gå i yngre år eller lönar det sig att vänta till sommarmånaderna?

Eller så bergis är det ingen av de här faktorerna som har påverkat så mycket bara helt enkelt det simpla faktum att jag är kille. Vi får väl se vad de säger. Återkommer säkert i ämnet.

0 kommentarer: