tisdag 20 september 2011

Viltspårsträning

Det här får bli ett samlat inlägg om min viltspårsträning. Efter godkänt anlagsprov tränar vi vidare med de olika svårigheterna i öppen klass. Kakan har dock bestämt att hon inte vill ta ut mig på fler tävlingar i det här för hon är inte hundra på att jag skulle klara skottprovet, en 9 mm ca 10 meter ifrån mig. Dessutom vill hon inte tävla om hon inte är hundra på att vi klarar oss, men jag säger att man kan aldrig vara hundra vad gäller hundar och tävlingar, men hon vägrar i alla fall. Men tack och lov får jag i alla fall fortsätta träna viltspår som jag är helt galet förtjust i.

Måndag: spåret hade legat 16 timmar i regn. Körde oblodade vinklar. Gick galant.
Tisdag: spåret hade legat 6 timmar. Tog med sadistvinkeln för första gången, alltså den med tillbakagång. Jag gick åt rätt håll på en gång. Gick väldigt snabbt och lätt.
Torsdag: spåret hade legat 17 timmar. En 15 meter tillbakavinkel. Jag går åt fel håll och ringar och försvinner så Kakan måste ropa tillbaka mig. Då går jag på spåret och åt rätt håll. För övrigt snabbt och lätt spår.
Fredag: Spåret legat 19 timmar. Två tillbakavinklar. Den första går jag på luringen men hittar tillbaka. Andra spårar jag ur men ringar mig tillbaka.
Lördag: Spåret hade legat 19 ½ timmar och innehöll två tillbakavinklar. Snitslarna i början var stulna!!! men Kakan minns var hon hade börjat. På första återgångsvinkeln kom jag snett in så det blev rätt på en gång. Den andra gick jag åt fel håll men vände och hittade direkt tillbaka.
Onsdag: Två spår som bara är tillbakavinklar i sig, 7½ timmar. Kakan har bestämt att här är det delmomentsträning som gäller precis som i lydnaden. Den första gick jag åt fel håll men vände efter en liten bit och kom tillbaka till skiljevägen och gick åt rätt håll. Spår/vinkle två gick jag åt fel håll, vände och återgick till starten sedan åter till skiljevägen där jag valde rätt håll och hittade skanken.
Torsdag: Spåret var 22 timmar gammalt. Två spår med enbart tillbakavinkeln. Den första vinkeln gick jag åt rätt håll direkt på. Den andra vinkeln/spåret gick jag in på fel vinkel men vände och gick spikrakt tillbaka till delningspunkten och rakt åt andra hållet och hittade skanken.

1 kommentarer:

Marie & Åska sa...

Tack för inlägget i min blogg och grattiset på Åskas 4 års dag :)Fina blider har du på din gosse !Kul. Jisses vad ni är flitiga:) Så många viltspår på så kort tid! Du tänker helt rätt det är som ilydnad varje liten del behöver tränas för sig. Lycka till med träningen.
Kram Från oss.