tisdag 22 april 2008

Tar ansvar för sina 1 %

Hallå där, Erk här igen!

Kakan har varit på några dagars besök hos oss och det gick väl inte riktigt som jag hade planerat. Ni trogna läsare kanske minns att jag lätt som en plätt lyckades charma henne när hon var valpvakt senast.

Det hela började med att hon hittade Almi på sin vanliga plats i köket och ställde sig och skrek nå’t om att ”Nobody puts Baby in a corner!”. Sen var det kört. Gissa vem som fick alla fördelar efter det!








Baby in a corner






Själv satt jag mig i ett annat hörn och försökte dra uppmärksamheten till min bästa sida.










Min bästa sida. Här tar också vårblommorna fram lystern i min päls.







Kakan tittade inte ens åt mig utan drog iväg med ut Almi och körde en massa hokus-pokus-träning. Här kör de övningen Fotgående-med-ett-och-ett-halvt-ben. Såg lite knepigt ut för Kakan.
1½ ben

Är rätt bra på cirkuskonster själv måste jag säga. Min specialitet är kullerbyttor. Börja med en snabb galopp och ta sedan ett rejält avstamp, då får du en snygg rundning.Snabb galopp
Rejält avstamp


Inte heller detta imponerade på Kakan, det bara resulterade i att jag blev väldigt hungrig. Jag hade ju varit tvungen att se på hur Almi belönades med morätter och ett gäng godispåsar från Royal Canin. Jag sprang in och tittade i matkassen men det sista ätbara hade tydligen givits till gamla Tomtemors Edda. Kakan babblade nå’t om att Edda och Almi visst var fantastiska champinjoner eller nåt’t. Jag har faktiskt flera snygga rosetter, men det smällde tydligen inte lika högt. Får väl satsa på det där med champinjon jag med. Erk letar mat


SUCH Tomtemors Edda


Med en svidande tom mage lyckades jag övertala alla att gå på kaninjakt. Jag gjorde öron-uppåt-sträck för att lura kaninerna.

Jag är helt klart bättre än Almi på öron-uppåt-sträck




Men självklart fick Almi även extra fördelar på kaninjakten. Kakan köpte en kamouflagedräkt som hon satt på Almi.
Almi kamouflerad för att infiltrera kaningänget

Medan jag slet som en hund för att spåra en kanin fick jag syn på Almi slickandes en präktig Rexkanin. Men henne fick jag inte äta för hon var Almis kompis och tillhör tydligen familjen.
På kaninjakt


Rexkaninen Fabiola - en familjemedlem



På kvällen i TV-soffan tilläts förstås kontrollfreaken Almi bestämma vad vi skulle se på. Blev en hel del zappande kan jag säga.
Kontrollfreak



Medan Almi hade några hunderbara nätter delandes dubbelsäng med Kakan hamnade jag själv under ett bord i mattes rum.
Almi äter ben i dubbelsängen


Erk utan ben, Kakan och dubbelsäng

Nu kan jag inte skriva mer för jag måste fortsätta övertala matte att sälja 1% av mig också till Kakan. Hon verkar nämligen ta väldigt bra hand om den där 1-procenten hon äger i Almi.

2 kommentarer:

Anna sa...

Hej Karin,

Vilka härliga bilder och roligt och bra skrivet ur Erks synvinkel. :-)

Hoppas att du mår bra!

Kram
Anna

Erk och Almi sa...

Hej hopp!
Jag ligger i hårda förhandlingar med matte så att du skall få din 1%. Men Almi jobbar dock lika hårt för att få behålla sin fördel.

kram Erk och Almi